Tavasz Tiszavalkon

A húsvéti hétvégén otthon jártam, és nővéremék is ugyanezt tették gyermekeikkel. Megérkezésemkor (szombat délután) rögtön azzal fogadtak, hogy csatlakozom-é egy kis csónakázáshoz a Tisza-tó nevű tájegységen, melytől mintegy 200 méterre lakunk. Válaszom igenlő volt (és sokakat meglepett).

Tavasz Tiszavalkon, 2007. április 7.

Ekként néz ki hát a tavasz Tiszavalkon. Geocache elrejtésére a vidék fokozottan alkalmas, tekintve, hogy az egész „tó” (vicces kifejezés ez) nem más, mint egy olyan vízterület, amit több EZER apró sziget tarkít, mindenféle méretben. Csak vízi úton megközelíthetőek. Ebből kifolyólag nem nagyon van „tó”-feelinged, csatornák szövevényének tűnik az egész. Cserébe olyan növény- és állatvilág kárpótol, hogy befosol (a fekete gólyánál már csak a külföldi ornitológus kutató gyakoribb vendég errefelé).
Igen, szervezünk ide bulit ősszel, meg lehet nyugodni.

“Tavasz Tiszavalkon” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. 1: ideje megtanulni vizen járni. 2: lemaradt a képösszefoglalóról a felvezető elején levi sarki kocsma, bocs. 3: itt jártam már a Tével, ahol a nagyapám kényelmesen a csónak végéből osztott bennünket akik húztuk az evezőt, hogy mennyire közünk nincs az evezéshez: fél – egy órán keresztül folyamatosan, anélkül, hogy ismételte volna magát. és evezzél úgy, hogy röhögsz, tehát a hasizmodat nem tudod használni. 4: legyél te is TiszaWalker ! idejövés coming up next.

    Válasz
  2. Jaj, jó kis Tiszavalk, bár émmég csak télen voltam (felejthetetlen valki négynapos szilveszterek a csodakántorral meg kétfejű Abival…). Okéss még a parókia? Mici apja egyébként nagyon rendes alak, és még a pálinkája is nagyon jó (vót valamikor)…

    Válasz
  3. Ha már elkerülhetetlen az a sötét sikátor, mit szólnátok hozzá, ha „lámpással” a kézben történne/ eper pálesz.

    Válasz
  4. Én vállalom. Másnap pedig meghallgatom ahogy orogonálsz, Mici. Ha el bírsz jutni az eszközig… (v.ö. pl: Kolozsvár 2004) 😀

    Válasz
  5. Volt olyan szilveszter, amikor el is jutottam az eszközig, vö. Tiszavalki Csodakántor legendája 😀

    Válasz
  6. Poci,
    Nem estem ki! Mi van a vigaszággal? 🙂
    Kedves Atya,
    Eperpálesz szóra megvilágosodtam. Remélem, hogy lesz esély a kostolásra, még azt sem bánom, ha Mici orgonál 🙂

    Válasz

Szólj hozzá!