Közzétéve:

Gyurcsány a mi Putyinunk

Ha a jó Ferenc olvasná (már pedig miért ne olvasná?) a blogunkot, mindenképpen dícséretnek venné a címet. Vannak jó dolgok és vannak még jobbak. Ilyen a képviseleti demokrácia. 4 esztendőn át figyelhetjük, ahogy zajlanak az események, és az elmúlt közel 7 esztendőben elindultunk az angol, meg az olasz irányba, melynek mentén a hatalmon lévő politikai vezetők és politikai erők akkor szánják el magukat váltásra vagy választásra, amikor nekik jó, nem pedig amikor letelik a megbizatásuk, mandátumuk.

És erre b@zmeg, a Gyurcsány is az összefogással jön, ahogy a Dávid Ibi, meg Vitya, meg mindenki. Ahogy mindenki szívesen vezetné az egységes országot, úgy Bokros Lajos is képes lenne belovagolni Boross Péter hátán a Kossuth térre. Hát most az MSZP elnöke-vezére-főtitkára is kiengedné a démont a demizsonból, hátha meggyógyítja vele közösen az országot. Esetleg még Horn Gyulát is, legalább egy közös fotó erejéig. (Ő már úgy sem nagyon emlékszik, ki van vele és ki ellene.)

Mi jöhet még – kérdezem én. Gyurcsány nyilván kézi vezérlésre kapcsolt nemzeti egységkormányban gondolkodik, ahogy minden valamire való pártfőtitkár tenné, illetve tette is. Kiss Péter, Bokros Lajos, Bajnai Gordon, Gráf József és még sokan mások már föl is tették a kezüket, mint jelentkezők, a miniszterelnöki posztra, pedig még el sem hangzott a kérdés. Szerintem legyen inkább a Kemény Dénes a miniszterelnök. Ő lenne legalább annyira valódi, mint Gyurcsány bármelyik bábja. Sőt.
Két dolgot mondhatok. Az egyik, hogy mindenki tippelhet egyet a nyájas olvasók közül március 23-dikán éjfélig. Aki a tipptyében eltalálja az új miniszterelnök nevét, annak egy palack Konyári Loliense üti a torkát. (Ha többen is ugyanarra a játékosra szavanának, akkor az időben legelső tippelő leszen az győztes.)

Ha pedig valóban pártoktól független nagyonnagy koalíciós, esetleg szakértő kromány alakulna, akkor a kormány beiktatását követő három héten belül vadpörkölttel látnék vendégül minden érdeklődött egy közös ünneplés keretében.

Az én jelöltem: Bajnai Gordon

Gyurcsány a mi Putyinunk” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Simor Bandi

 2. Bajnai Gordon szerintem is, de én igazából a néhai Spéter Erzsébet láttam volna szívesen inkább.

 3. Kemeny Denes is jo valasztas volna, de mivel itt borra megy a jatek (nicht rollen mit scheisse), en betippelek egy izmosat.

  Kiss Peter.

  Lesz itt valtozas my arse.

 4. Surányi, hogy a kurva anyját.

 5. Marad minden ahogy van, csak huzzak az idot…

 6. Az én tippem Surányi lenne, de Reci lelőtte, úgyhogy bízom abban, hogy nem tudnak megegyezni, és előrehozott, akkor pedig OV.

 7. Surányit már lestoppolták előlem, a B-verzió nálam; Gráf Józsi bácsi.

 8. (En nem stoppolasnak szanom, ha valaki utanam betippeli nem jatszasibol is, es bejon, ove a nyeremeny:)

  Zuschlag Janos

 9. Kulcsár Attila köztársasági elnök, Rejtő E. Tibor miniszterelnök

 10. Princz Gábor pénzügyminiszter, Tasnádi Péter igazságügyminiszter

 11. Al Capone (RIP) posztumusz belügyminiszter
  Hurrá!

 12. Mivel nem értek a témához aszondom, hogy szívesen megkostolnám azt a vadperkeltet.

 13. Szerintem Bokros…

 14. Magda Marinkó

 15. Éjjó, má olyan nevek forognak, amiket még sose hallottam.

  Mosógépszerelő Sanyi for prime minister!

 16. Poci, te ígértél egy beszámolót Mosógépszerelő Sanyiról! Ugye lesz?

 17. Hát nemtom, Zsófi találkozott vele csak. De megszerelte.

 18. Na vagy Juci nyer vagy én…

 19. azert is elorehozott valasztas lesz

 20. Vagy más 🙂

 21. nyeresre allok =]

 22. Mikor a Szocik megnyerték a legutóbbi választást azt mondtam, hogy nem húzzák ki a ciklust, és előrehozott választás lesz. Tanúim vannak erre 🙂

 23. hasonló véleményen voltam, mint Áci, “csak” két dolog hibádzik; én már 2006-ot vízionáltam bukócsőként és nincs erre tanúm a jelenlevők között. 😉
  egyébként meg már tele van a törpöm…

 24. Geri, legközelebb inkább lottoszámokat tippeljünk, azzal mindenki jobban járna. 🙂

 25. a vadpöri jobb lett volna 🙁

 26. […] Bő egy esztendje volt kormányválság, aminek végkimenetelére tippversenyt írtunk ki. Most választunk, választ(hat) az istenadta nép. A lehetőségek szűkösek, de annak fényében, hogy tudjuk, ismerjük az országos listával rendelkező pártokat és pártszövetségeket, bizony ismét minden adott a tippeléshez. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.