Shakespeare étterem – R.I.P.

Tegnap elmentünk a Shakespeare étterembe a Sas utcába Terivel, Recivel meg Bubuccal. Mint kiderült, utoljára, és ez most elég nagy Sajnos. A régi kedvenc ugyanis két hét múlva bezár, bekebelezi a Mokka nevű, fúziós típusú hely, ami egyébként szintén érdekesnek ígérkezik, bár az étlapja alapján eléggé Tom George ripoff. A személyzet átköltözik a Mici-approved Kiskakukk mellé, szóval van még remény.

Az erdei gombakrémleves mozzarellagolyócskákkal ismét rendben volt, főleg ami az állagot illeti (sűrű), mozzarellagolyócska összesen kettő darab volt benne, ami végül is nem baj, tekintve, hogy a mozzarellánál ízetlenebb sajtot egész egyszerűen nem találtak még ki (sose értettem meg azokat, akik paradicsomos mozzarellát képesek előételként fogyasztani ilyen sznob jellegű, Liszt Ferenc tér típusú helyeken, ugyanis konrétan fos, viszont legalább drága – megérdemlik a proletárok) – persze, a testet a csiperke adta, de volt benne azért vargánya is, ezt a krémleves-állag ellenére meg bírtam állapítani.

Steak-et viszont továbbra is approved módon készítik, naná hogy medium rare, a tejszínes-gombás mártás is okés volt mellé, a burgonyafánk pedig egyszerűen zseniális.

A többiek remélhetőleg megkommentálják a saját eledelüket, bélpoklos Bubuc persze még betolt valami gesztenyepürés témát, de hát mit lehet tenni 😉

“Shakespeare étterem – R.I.P.” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Konkrétan ez a sekszpír tényleg nagyon approved. Levest ugyanazt toltam, mint mici. Imádom a gombaleveseket, de ilyet még nem toltam, állaga nagyon sűrű, színe erősen szürkés, ami elég ijesztő, persze csak addig, amíg az ember meg nem kostólja, mert onnantól kezdve nincs jelentősége. A konyak jót tett neki 🙂
    Én is steak-et ettem, nyilván medium rare és hát mit mondjak… tökéletesre sütötték. Juhsajt volt sütve a tetejére… ízkavalkád… és ehhez még a padlizsánkrém, ami konkrétan illik hozzá.. és eddig ezt sem tudtam!!!
    Felszolgálás ötös… a csajszi kedves volt és megértő, pedig már nem voltunk színjózanok (kivéve engem :), amikor érkeztünk.
    Várjuk a folytatást a Jászainál… ami örömteli, mert ott lakom 🙂

    Válasz
  2. Na, meg 1x es utoljara elmondom az osszes ka’kabelunek: ferfiember azert birja az ejszakazast, mert rendesen eszik. nem ertem, hogyan tudtok meg jarni, a 3 es fel eves keresztlanyom eszik annyit, mint ti.
    de felre a trefat.
    sexpir a kedvenc ettermem. nem ettunk meg ott olyat, amire ne mondtuk volna azt, hogy felseges. no”-elbuvolo etterem, ha fogy a veled szemben ulo kislany bora, a pincer odalep es tolt, es bar szinte eszrevetlenul teszi, ha raveted a „koszonom, majd en intezem” pillantast, akkor tobbet nem tolaxik. brillians. ennyit a kiszolgalasrol. oszt’ a koszt: kifogastalan. most kagylolevest ettem, amiben annyi volt a kagylo, mint porno a neten, inkabb kagylofozeleknek hivnam. utana tortillaba toltott kacsat, ami elsore ugyan tul kaprosnak tunt, de aztan rajottem hogy megis en vagyok a totalisan hulye (ahogy arra mici 3orankent keszseggel emlekeztet), mer teljes izharmonia keletkezett a szamban a harmadik falat utan. lenyomtattam egy gesztenyepurevel (az etlapon gesztenye-mousse mer megse egy talponfekvoben vagyunk), ami megkoronazta. reci szerint annyira jo volt, hogy meg sem erdemlem.
    Alig varom az oszi nyitast, kulonosen, hogy a kb 2 eve etlaprol levett makpuding forro meggyontettel ott ujra kaphato lesz. errol csak annyit, hogy az orszag legjobb desszertje volt, ha megkostoltattad a fent emlitett kislannyal, tobbet nem mert folallni, mert tocsa lett alatta a szeken.

    „A madar az nem komoly” – Alvinczi Eduard herceg ugyvedje

    /Krudy: A voros postakocsi. Nem emlexem pontosan, reg olvastam utoljara, de vhogy igy tortent: Alvinczy herceg es ugyvedje beulnek a kedvenc fogadojukba Becsbol hazafele, vhol a Ferto tonal, ott fozi ugyanis a legjobb huslevet a fogadosne az egesz monarchiaban. Be is kapnak egy konderral, majd megeszik a benne fott tyukot tesztaval. Utana egy sult malac, nehany kilo burgonyaval. Termeszetesen egy kisebb hordonyi borral oblitenek folyamatosan. Jon a martas, a szosz tesztaval, ahogy ilyenokor jarja. Majd kihoz a fogadosne egy pulykat tepsiben, amire Alvinczy ugyvedje a kovetkezokeppen reagal: „Madar? A madar az nem komoly.” A tisztesseg megkoveteli, hogy megjegyezzem, a madar elpusztitasa utan elfojtjak a vacsit egy-egy tepsi retessel./

    Válasz

Szólj hozzá!